top of page
Caută

Diastaza abdominală și sarcina

Actualizată în: 1 oct. 2022


Diastaza abdominală este separarea celor doi mușchi abdominali. Este adesea nedetectată în timpul sarcinii și contribuie la durerea de spate, care poate fi problema principală, deoarece diastaza în sine nu este dureroasă. În timpul trecerii din decubit dorsal (culcat pe spate) la poziția șezând, se poate observa o umflătură de-a lungul centrului abdomenului.


Cum este diagnosticată diastaza ?



Pacienta este așezată în decubit dorsal cu genunchii indoiti si fara perna sub cap. Terapeutul palpează mușchiul drept abdominal la nivelul ombilicului în timp ce i se cere să-și ridice capul. Degetele terapeutului sunt orizontale față de mușchii drepti, iar dacă se scufundă într-un spațiu de lățimea a două sau mai multe degete, testul este considerat pozitiv pentru diastaza dreptului abdominal. Două degete mai sus și două degete sub ombilic sunt, de asemenea, testate la ridicările ulterioare ale capului. Lățimea golului este definită de numărul de degete din interior.


Ce tratamente sunt disponibile pentru diastaza recti?

Kinetoterapia poate corecta această problemă după naștere, nu în timpul sarcinii. Abdomenele tradiționale ar trebui evitate dacă diastaza este mai mare de două degete în lățime. Alunecarea picioarelor și controlul izometric abdominal ajută la menținere în timpul sarcinii. Adesea, o bretetă joasă, purtată ca lifting abdominal, ajută la scăderea sarcinii asupra mușchilor și ameliorează durerile de spate.

Adesea mușchii separați se aproximează în perioada postpartum. Când decalajul este mare, ca în sarcinile cu gestații multiple, diastaza poate să nu se aproximeze nici după 1 an. În astfel de cazuri, chirurgia plastică poate realinia mușchii.

68 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kinetoterapie - O abordare holistica pentru durere de spate

Titlu: Kinetoterapie - O abordare holistica pentru durere de spate Introducere Bine ai venit pe site-ul nostru! Dacă te confrunți cu probleme de spate și ești în căutarea unei soluții eficiente și sig

Post: Blog2_Post
bottom of page