top of page
Caută

CE ESTE KINETOTERAPIA. Medicina Fizica

Actualizată în: 12 dec. 2022


Kinetoterapia (eng. physiotherapy) este o de terapie prin mişcare, folosește exercitii fizice în tratamentul diferitor afecțiuni musculo-scheletale. Este metoda principală folosită în reabilitarea mersului in urma la accidente rutiere cat si accidente vasculare cerebrale și alte afectiuni neurologice.

Efectul benefic al masajului și a exercițiului fizic asupra sănătății omului a fost menționat încă de Hippocrates.

Kinesiologia (biomecanica - alte surse) este stiinta care se ocupa cu studiul miscarii. Kinetoterapie Chisinau


Exerciții fizice în kinetoterapie
Exerciții fizice cu benzi elastice

Medicina Fizica si Recuperarea Medicala

Utilizeaza ca metode: kinetoterapia, fizioterapie, masajul

Kinetoprofilaxia folosește mișcarea pentru a preveni diferite boli ale aparatului locomotor.

KINETOLOGIA DE RECUPERARE este principala metoda in de recuperarea funcțională a pacienților, masajul și electroterapia sunt metode ajutătoare.


Din punct de vedere al principiul individualității, exercițiile fizice trebuie orientate strict necesităților pacientului în dependență de tipul de activitate. Spre exemplu: cineva care lucrează full time pe șezute în oficiu, va avea nevoie de exerciții care să-i compenseze nocivitate profesională asupra articulațiilor șoldului, deci va avea inclus în program exerciții pentru mobilitatea în șold, cât și fortificarea mușchilor fesieri.


Diferența majoră dintre kinetoterapeut și alți specialiști constă în cunoașterea biomecanicii corpului uman. Dacă în secolul XX, protocoalele de fizioterapie (electroforeză) erau strict stabilite conform durerii de spate, musculare sau altor probleme, în prezent, fiziokinetoterapeutul stabilește aplicarea curentului electric doar în conformitate cu sursa ce provoacă durere/disfuncții. Recuperarea afecțiunilor coloanei vertebrale este cea mai populară cauză de adresare la kinetoterapeut.


Programele de kinetoterapie pot include masajul medical sau terapeutic, acesta având mai puține contraindicații decât masajul clasic, iar uneori este chiar indicat. Exemplu: în cazul vaselor dilatate (varice) masajul clasic este contraindicat, dar terapeutic este indicat sub forma de efleuraj (netezire)


Metode proprii ale kinetoterapiei

  • Metoda Bobath

  • Metoda Kabat

  • Metoda Frenkel

  • Metoda Klapp

  • Metoda Scrhoth

  • Metoda Vojta

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kinetoterapie - O abordare holistica pentru durere de spate

Titlu: Kinetoterapie - O abordare holistica pentru durere de spate Introducere Bine ai venit pe site-ul nostru! Dacă te confrunți cu probleme de spate și ești în căutarea unei soluții eficiente și sig

Post: Blog2_Post
bottom of page